Kontakta oss

NOTISER

Fattig brudgum hackades till döds – rik svärfar beställde mordet

Publicerat

den


INDIEN | Ett nygift par attackerades av knivbeväpnade män anlitats av brudens far. Brudgummen var fattig och tillhörde samhällets lägsta kast. Han bokstavligen hackades till döds.

Ett lyckligt nygifta par var ute på en promenad när de plötsligt anfölls av tre män. Männen höll vassa stickvapen i händerna. De attackerade mannen och flydde sedan på motorcykel. BBC beskriver dådet som att mannen ”hackades till döds”. Mannen avled av sina skador. Hans svärfar anmälde sig själv till en domstol i Udumalpet i Tirupur i Indien. Han tar fullt ansvar för dådet, säger den mördade mannens svåger. Orsaken till mordet är att den döde mannen tillhörde Indiens lägsta kast, dalit medan kvinnan kom från en finare familj.

Kastsystemet i Indien är ifrågasatt eftersom det upprätthåller klassamhälle där det avgör din sociala status efter vad din pappa har för storlek på plånboken. Kastsystemet är mycket patarikalt system där rika männen styr samhället med järnhand. De lägre kasten är mycket utsatta och får ingen direkt hjälp eller skydd av rättstaten. Särskilt fattiga kvinnor är särskilt utsatta i Indien.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons