Kontakta oss

INRIKES

FC Rosengård spelar med regnbågsflaggan på matchtröjan

Publicerat

den


INRIKES | Regerande mästarklubben Rosengård blir nästa svenska lag som spelar med regnbågsflaggan på tröjan. Klubben tar ställning för människors lika värde.

När fotbollsklubben på måndagen presenterade det nya matchstället fanns hbtq-symbolen på ryggen, rapporterar Sydsvenskan.

– Jag är otroligt stolt att vi gör det. Jag är stolt att tillhöra en klubb som delar mina värderingar om att behandla alla lika oavsett om det gäller jämställdhet, genus eller sexualitet, säger Anita Asante. till Sydsvenskan. Det är viktigt att ta ställning och reflektera över samhällsfrågor fortsätter hon.

Prideflaggan är en känslig symbol på sina håll i idrottsvärlden. När Sverige spelade EM i handboll i januari fick lagkaptenen Tobias Karlsson inte bära en armbindel med regnbågsfärgerna. Europeiska handbollsförbundet vågade inte stöta sig med den konservativa nationalistiska regeringen i Polen. Emma Green ombads tvätta bort färgen från sina naglar under friidrotts-VM i Moskva 2013.

I Sverige var Kiruna Hockey först med att spela i regnbågens färger, vilket man mycket uppmärksammat gjorde förra säsongen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons