Kontakta oss

NOTISER

Medlemmar på vårdgolvet kräver att hela ledningen avgår nu

Publicerat

den

kommunal
INRIKES | Fackförbundet Kommunal fortsätter att tappa medlemmar efter ledningens skandaler. Nu kräver medlemmar på vårdgolvet vid Länssjukhuset Ryhov att hela styrelsen ska avgå. Liknande protester har kommit från flera olika avdelningar och motioner med avgångskrav har inkommit till Kommunals representantskap.

Sedan Aftonbladets artiklar om bland annat nakenkabaré på lyxkrogen Metropol Palais, påkostade utlandsresor och kritiserade lägenhetsaffärer för medlemmarnas pengar har ungefär 14 000 medlemmar beslutat att lämna förbundet. Nu kräver medlemmar vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping att hela Kommunals förbundsstyrelse avgår. Medlemmarna har en protestlista för medlemmar i kommunal där de kräver ledningen omedelbara avgång.

Medlemmarna får ej stöd av lokal ombudsman – håller fackpamparna om ryggen
Marita Molin, lokalkontorschef på Kommunal avdelning Sydväst som medlemmarna på Länssjukhuset Ryhov är anslutna vid, tycker däremot att medlemmarna ska tona ner kritiken.

– Vi tar det på fullt allvar att våra medlemmar går in och skriver protestlistor med namnunderskrifter, men i nuläget måste vi tänka på Kommunal som organisation och på deras medlemmar och att göra det just nu skulle absolut inte gynna våra medlemmar, säger hon till Aftonbladet.

Att lokala fackledningen får i uppdrag att kväva den upproriska stämningen i Kommunal riskerar att skapa enbart mer ilska bland medlemmarna som känner sig svikna och bedragna av ledningen. Kommunal riskerar att slitas sönder om inte ledningen tar ilskan på allvar och avgår.

Redaktionen
tedaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons