Kontakta oss

INRIKES

Federley tillbaka i politiken

Publicerat

den

Foto: Centerpartiet

KYRKOVALET    Efter pedofilskandalen för fyra månader sedan lämnade han sin plats i EU-parlamentet och sina politiska uppdrag i Centerpartiets toppskikt. Nu meddelar Fredrick Federley att han är tillbaka i politiken och ställer upp som borgerlig kandidat i årets kyrkoval.

Det var i december som nyheten briserade. Fredrick Federley hade blivit sambo med en pedofil som precis blivit utsläppt från ett fängelsestraff för grova sexbrott mot barn. Kort efter avslöjandet blev Federley sjukskriven. Men efter att det framkommit att han inte talat sanning om vad han visste om sambons sexbrott valde han att lämna sina politiska uppdrag.

Nu meddelar den före detta EU-parlamentarikern att han har siktet inställt på kyrkopolitiken. Enligt P4 Dalarna tänker Federley kandidera för en borgerlig samlingslista i årets kyrkoval.

– Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger han till radiokanalen.

Brotten som Federleys sambo hade blivit dömd för begicks mellan 2013 och 2014 och omfattat 22 fall av grov våldtäkt mot barn, två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, sex fall av sexuellt ofredande och grovt barnpornografibrott vid 38 tillfällen. I medierapporteringen om fallet har det framkommit att Fredrick Federley visste om att hans sambo var dömd pedofil.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se