Kontakta oss

INRIKES

Porrbråk splittrar Centerpartiet

Publicerat

den

INRIKES Idag startar Centerpartiets partistämma. En omdebatterad fråga är åldersgränsen för porrtittande. Partiet har tidigare haft flera pedofilskandaler.

Under Centerpartiets partistämma finns det ett förslag om att införa en åldersgräns för att titta på porr på internet. Förslaget om en åldersgräns har mötts av hårt motstånd från ungdomsförbundet, CUF och Centerstudenter som inte alls vill ha någon åldesgräns.

Det är ett trubbigt verktyg som slår väldigt brett. Jag tror att integritetsvärdena vi tappar är väldigt stora”, säger Rasmus Elfström, ordförande för Centerstudenter, till Sveriges Radio.

Ville avskaffa byxmyndighetsåldern
Centerpartiets ungdomsförbund har tidigare uppmärksammats för sin sexualpolitik med pedofila drag. Ungdomsförbundet har tidigare drivit frågan om att avskaffa byxmyndighetsåldern.

Partiet har också haft problem med att flera medlemmar visat sig vara pedofiler. Partiets tidigare ordförande i Uppsala Oskar Åsberg fick avgå 2020 när det visade sig att han köpt sex av ett barn i tonåren. Kommunpolitikern Denny Andersson fick avgå efter att ha våldtagit en 14-åring samma år.

Flera ledande Centerpolitiker har också haft relationer med dömda pedofiler. Den mest kända är Fredrick Federley. Kommunpolitikern Christer Yrjas bodde tillsammans med en pedofil samtidigt som den utförde sina övergrepp mot barn.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se