Kontakta oss

INRIKES

Flaskkastande överklassungdomar ställde in busstrafiken

Publicerat

den

KUNGSBACKA Överklassungdomarna spottade inne i bussen och vägrade betala sina bussbiljetter. När de började kasta flaskor blev stöket för mycket, polisen tillkallades och busslinjen fick ställas in. Här är busschaufförens beskrivning av händelsen.

Aktuellt Fokus har tidigare skrivit om busschauffören Martin Andreassons arbetsmiljö på busslinje 720 mellan Kungsbacka och överklassområdet Kullavik. Sedan flera år har busslinjen haft problem med stök i överklassområdet. Men som en följd av klassamhället har stöket sällan lett till några åtgärder eller diskussioner från kommunens sida. Natten till söndag var det dags igen. I ett offentligt Facebookinlägg beskriver Andreasson hur de privilegierade överklassungdomarna inte ville betala sina bussbiljetter och att han blev utskälld och kallad för ”sosse”, när han krävde betalt.

”När jag kommer på min sista tur mot Kullavik 01:05 vid Särö Kyrka står det ett gäng på 15-20 ungdomar. De som får betala börjar skrika. ”Fy fan va dyrt med 32 kronor.” ”Här har du biljetten din jävel” ”Din jävla sosse” ”Pappa har konto på ToGo så jag skiter i pengarna men fy fan vilket rån med 32 kronor” ”Du måste va en sån där jävla bög jävel som hatar oss tjejer, för annars hade du inte tvingat oss att betala” ”Jävla nasse sosse svin” ”Ni sossar är fan sjuka i huvudet, ni skall vara glada att vi här ute tjänar pengar för landet” ”Jag skall fan inte betala för en jävla buss resa din jävla idiot, tror du att jag är dum i huvudet eller? Det är för fan min rätt att åka gratis”, skriver Martin Andreasson och fortsätter.

”Detta var bara ett axplock utav 1 tur, där det flesta skulle åka lokalt inom Särö/Kullavik.”

I inlägget beskriver busschauffören även hur resenärerna slet ned nödhammare och började banka på rutorna. Därefter ska de ha kastat flaskor omkring sig inne i bussen och spottat på golvet samtidigt som de sjöng nidvisor om busschauffören och sossar.

Från Västtrafik

Kritik mot politikernas handlingsförlamning

I slutet på sitt Facebookinlägg riktar Martin Andreasson hård kritik mot politikerna i Kungsbacka kommun och ställer sig frågan om de tycker att det är för känsligt att diskutera samhällsproblem i de rikas bostadsområden.

”Det är dags att våra politiker tar sitt ansvar! Är det för känsligt att diskutera dessa samhällsproblem i ’de finare områdena’? Det verkar vara mer lätt för dom att prata om Kungsbacka Station och den upplevda otryggheten där. Pratar man om Kungsbacka Station för att det inte är i de fina området? Man har lagt ner fritidsgårdar, man vägrar ha fältassistenter mm mm. Varför bryr sig inte politikerna?”

Martin Andreassons Facebookinlägg finner du här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons