NOTISER

Flyktingprofitör struntade i blöjor till barnen – Gav inte ens toapapper till de asylsökande


FLYKTINGPROFIT | Igår kunde SVT avslöja att den kända kapitalisten Bert Karlsson har brutit mot flera överenskommelser som han gjort med migrationsverket om flyktingboenden i Filipstad. Bland annat har profithungern gått så långt att han har nekat flyktingarna toalettpapper och blöjor.

Bert Karlsson har via tidigare förmögenheter kunnat köpa upp byggnader runt omkring i Sverige som han sedan har hyrt ut till migrationsverket som en följd av flyktingvågen från bland annat Mellanöstern. På skattebetalarnas bekostnad har Bert Karlsson kunnat tjäna över en halv miljard kronor och summan fortsätter att växa så länge vinsterna i välfärden fortsätter att vara tillåtet.

Inga blöjor till barnen
Det är SVT:s Uppdrag Granskning som har granskat flyktingprofitörens boenden och avtal, i granskningen har reportrarna funnit att Bert Karlsson struntar i avtalen i syfte att kunna tjäna mer pengar på flyktingarna. Uppdrag Granskning har bland annat funnit att i avtalet med migrationsverket så framgår det att Bert Karlssons bolag har åtagit sig att stå för toalettpapper, bindor och blöjor. Något som flyktingarna ifråga alltså inte har fått.

Läs mer här: http://www.svt.se/ug/bert-karlsson-brot-mot-avtalet-med-migrationsverket

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. KlasGöran

  2015-12-04 den 21:04

  Sverigedemokraterna är Bert Karlssons bäste vän. SD var med och öppna dörren för flyktingprofitörer att roffa åt sig miljarder. Staten ska bedriva verksamheter som asylboendwn och HBV-hem för flyktingbarn. Inte giriga grisar som Bert Karlsson

 2. Konfiskera Berts egendom!

  2015-12-03 den 20:37

  SKAMLIGT!

  • solvej teleman

   2015-12-04 den 10:58

   stoppa bert karlsson! staten och kommunerna bör ta mer hjälp av olika organisationer som är vana och kunniga när det gäller organisation och vill att det ska fungera bra där kommer pengarna att göra största nyttan. kolla upp hur organisationer arbetade med ensamkommande barn från finland under andra världskriget

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp