Kontakta oss

NOTISER

Flyktingprofitör struntade i blöjor till barnen – Gav inte ens toapapper till de asylsökande

Publicerat

den


FLYKTINGPROFIT | Igår kunde SVT avslöja att den kända kapitalisten Bert Karlsson har brutit mot flera överenskommelser som han gjort med migrationsverket om flyktingboenden i Filipstad. Bland annat har profithungern gått så långt att han har nekat flyktingarna toalettpapper och blöjor.

Bert Karlsson har via tidigare förmögenheter kunnat köpa upp byggnader runt omkring i Sverige som han sedan har hyrt ut till migrationsverket som en följd av flyktingvågen från bland annat Mellanöstern. På skattebetalarnas bekostnad har Bert Karlsson kunnat tjäna över en halv miljard kronor och summan fortsätter att växa så länge vinsterna i välfärden fortsätter att vara tillåtet.

Inga blöjor till barnen
Det är SVT:s Uppdrag Granskning som har granskat flyktingprofitörens boenden och avtal, i granskningen har reportrarna funnit att Bert Karlsson struntar i avtalen i syfte att kunna tjäna mer pengar på flyktingarna. Uppdrag Granskning har bland annat funnit att i avtalet med migrationsverket så framgår det att Bert Karlssons bolag har åtagit sig att stå för toalettpapper, bindor och blöjor. Något som flyktingarna ifråga alltså inte har fått.

Läs mer här: http://www.svt.se/ug/bert-karlsson-brot-mot-avtalet-med-migrationsverket

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se