Kontakta oss

NOTISER

Flyktingprofitör blåste kommunen

Publicerat

den

Bertkarlsson
INRIKES | Flyktingprofitören Bert Karlsson i fortsatt blåsväder. Vänersborgs kommun hävdar att Bert Karlsson har begått två olika kontraktsbrott när det gäller Ursand Camping. Och det ska vara tillräckligt för att sparka ut honom från campingen.

Bert Karlsson har svarat att han tycker att kommunens tal om kontraktsbrott är trams och att han känner sig motarbetad. Han hotade också med att lämna campingen. Sedan dess har striden om Ursand trappats upp. Nu har kommunen tröttnat och börjat fundera i banor kring att säga upp avtalet med Bert Karlsson istället.

Vänersborgs kommun hävdar att det inte handlar om ett kontraktsbrott utan två. Ett av Bert Karlssons företag, Ursands resort och camping Ab, som hyr Ursand av Vänersborg. Bert tjänar pengar på flyktingarna. Migrationsverket har tecknat ett avtal med ett av hans andra företag, Jokarjo, om 317 asylplatser på Ursand. För det får Jokarjo 200 kronor per dygn och person plus 149 kronor per dygn och person för tre mål mat. Bert Karlsson skulle få in över 110 633 kronor per dygn för sina 317 platser på Ursand camping.

Hittills har kommunen hävdat att det bara får bedrivas camping på Ursand och inte asylboende, alltså kontraktsbrott nummer ett. Men eftersom Migrationsverket hyr av Jokarjo och inte av Ursand resort och camping menar man att Bert Karlsson överlåtit arrenderätten till Jokarjo. Och det skulle då vara kontraktsbrott nummer två.

Kommunen kommer nu driva på att kontraktsbrotten ger markägaren rätt att säga upp avtalet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se