Kontakta oss

NOTISER

Folkets Demonstration om splittringen med Sjunnesson och Ingrid Carlqvist: ”Smidig självsanering”

Publicerat

den

FOLKETS DEMONSTRATION| I en onlinediskussion på Facebook förnekar arrangören bakom högerinitiativet ”Folkets Demonstration”, Therese Larsson att en splittring ska ha ägt rum. Enligt Larsson handlar det istället om självsanering.

Nyligen kunde Researchgruppen avslöja att personerna bakom ”Folkets Demonstration” har splittrats över nazistmedverkan. Researchgruppens granskning visade även att så mycket som en tredjedel av deltagarna i demonstrationen i slutet på januari bar  kopplingar till bland annat nyfascister och nazister.

”Smidig självsanering”

I en diskussion mellan Therese Larsson (sd/fd) och Jörgen Kromann (f.d SvP och ND) bedyrar Larsson att någon splittring aldrig har ägt rum. Istället kallar hon det som har hänt i arrangörsgruppen för en självsanering.

Bland de som har lämnat initiativet återfinns bland annat Avpixlats Jan Sjunnesson och Ingrid Carlqvist som har kommit att satsa på konkurrerande initiativ. Planerna på en ny ”Folkets Demonstration” i Stockholm i aprl fick därför lagts på hyllan och istället väljer man att försöka styra upp en demonstration i Göteborg. Nästa Folkets Demonstration i Stockholm förväntas först bli i maj månad.

Under januaridemonstrationen var det tänkt att Ingrid Carlqvist skulle vara en av huvudtalarna. Talet uteblev dock då Carlqvist vägrade att tala – istället gick hon och ställde sig i publiken.

fddiskussion0389fddiskussion0390

Läs även: Researchgruppen: ”Folkets demonstration splittras över nazistmedverkan”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons