Kontakta oss

INRIKES

Före detta nationalistpolitikern erkänner: Vänsterextrema mordförsöket var en bluff!

Publicerat

den

dspansk4

STOCKHOLM| Alternativa högersajter beskrev misshandeln av den högerradikala politikern som ett mordförsök. Sedan händelsen inträffade har den före detta politikern utnyttjat misshandeln för att vinna politiska sympatipoäng. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att det grova vänstervåldet endast var propagandalögner.

dspansk5

Alternativ högermedia propagandarapporterade om incidenten

I oktober 2013 basunerade Svenskarnas Parti ut att deras politiker i Nykvarn hade blivit utsatt för ett mordförsök i Stockholm. Alternativa högersajter plockade upp nyheten samtidigt som den utsatta politikern Daniel Spansk började sprida sin bild av det inträffade via sociala medier.

Upprepade gånger har han beskrivit det inträffade som ett politiskt överfall och att 7-8 personer ska ha inlett våldet bakifrån. I en intervju efteråt beskrev han även smärtan i sin kropp som hade uppstått efter det så kallade överfallet.

Nu 2,5 år senare erkänner Daniel Spansk i den kontroversiella Facebookgruppen ”Hatklubben”. Något grovt våld eller mordförsök var det inte på tal om. Istället ska det ha rört sig om smågruff. När Spansk beskriver incidenten nu i efterhand jämför han det som inträffade med sin mormor när han blev påkommen med att ha tjuvrökt som barn. Det påstådda grova våldet som den högernationella rörelsen talade om efter incidenten lyser numera med sin frånvaro och det mesta pekar på att det endast rörde sig om ren och skär propaganda för att framställa socialister som våldsamma.

dspansk6

2,5 år senare kommer sanningen om det ”vänsterextrema mordförsöket” fram.

När Svenskarnas Parti skrev om incidenten beskrev även partiet det hela som ett mordförsök. Då de intervjuade Daniel Spansk var den högernationella propagandarapporteringen tydlig.

– Smällar och dunsar är något man kan stöta på som nationell, detta kan man ha i minne. Men man kan inte och vi kommer aldrig att ge vika inför hot och våld sade Daniel Spansk till den före detta SvP-tidningen Realisten.

dspansk3

Så här beskrevs det inträffade av nationella högeraktivister.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se