Kontakta oss

KRÖNIKA

Därför är Jimmie Åkessons dubbelmoral så himla skrattretande

Publicerat

den

kfkronikasd
KRÖNIKA| Det stormar kring SD igen. Den här gången handlar det inte om att rasister säger rasistiska saker. Istället handlar det om politiker som utnyttjar systemet och lever lyxliv på skattepengar utan att lyfta ett finger för det land de påstår sig älska. Frågan är om det hade blivit lika mycket liv i luckan om det hade rört sig om ett annat parti?


Margaretha Larsson är den senaste riksdagspolitikern som har avslöjats som demokratiskt förkastlig. Samtidigt som hon har drivit företag har hon varit frånvarande från sitt riksdagsämbete. Agerandet i sig är inte speciellt nytt, så här har politiker agerat i årtionden. När Larsson förklarar läget så säger hon rakt ut att hon vet om att det hon gör är moraliskt förkastligt, men hon gör det ändå. För att hon kan.

Larssons uttalande resulterade i en folkstorm på sociala medier vilket resulterade i att hennes egen svärson, Jimmie Åkesson fick gå ut och ta avstånd från hennes agerande. Enligt Jimmie Åkesson är det ett stort problem att Sverigedemokraterna tappar anseende och att partiet förlorar pengar.

– Partiet förlorar både i anseende och ekonomiskt, skriver Jimmie Åkesson i ett mail till Aftonbladet. Jag vet inte hur SD-vänner tolkar Jimmie Åkessons avståndstagande men jag tolkar det som att han är som alla andra politiker som skiter i svenskarna. Om ens viktigaste prioritering är partistödet och den partipolitiska ankdammen så kan han ju knappast bry sig speciellt mycket. Förvisso säger han även det är ytterst väljarna som drabbas av Larssons agerande men vad spelar det för roll när partiet är lika korrupt som Socialdemokraterna?

Det var inte så länge sedan som Sverigedemokraterna tillät SD-ledaren behålla hela sitt partiledararvode på drygt 40 000 kronor i månaden samtidigt som han var sjukskriven. Under samma period försökte SD-ledaren dessutom roffa åt sig sjukpenning från Försäkringskassan samtidigt som han fick sjukpenningtillägg från riksdagen. Ej heller var det speciellt längesedan partiet tog miljonbelopp från SD-vännernas bidrag till valkassan för att betala politikerfallskärmar. Dessutom minns väl de flesta hur partiet fick ut miljonbelopp på ett kvinnoförbund som inte fanns. Det blir en smula tragikomiskt när SD-ledaren går ut och kritiserar ett politikerbeteende som hela partiet dryper av. I ärlighetens namn blir Jimmie Åkessons dubbelmoral skrattretande när man tänker på hur partiet fungerar i realiteten.

Trots slående dubbelmoral är frågan om det hade blåst lika hårda vindar i kvällspressen om det hade varit en politiker från ett annat parti? Jag är ganska osäker på det. Det som Larsson har sysslat är som sagt inte speciellt nytt. Korrupta och falska politiker finns det nämligen gott om. Faktum är att inte ett enda parti i riksdagen är förskonat av det som Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg väljer att kalla för parasiter.

I Aftonbladets ledare skriver Anders Lindberg om Margaretha Larssons agerande och konstaterar att det är SD:s partikultur som skapar parasiter. En alldeles för enkel förklaring på ett komplext problem.

Anders Lindberg pekar helt riktigt på reella problem som finns i Sverigedemokraternas partikultur. Det som Lindberg missar är att den vidriga kulturen återfinns i precis varenda ett av riksdagens samtliga partier. Vilket är en av anledningarna till att väljare har börjat kalla riksdagspartierna för åttaklövern, som om de vore ett och samma parti då de alla är lika goda kålsupare när det kommer till synen på skattepengar och att göra rätt för sig.

När politikernas system gör det möjligt att parasitera på befolkningens pengar så kommer det att utnyttjas. Svårare än så är det inte. En vital del som Anders Lindberg tyvärr missar när han isolerar Larssons agerande till hennes före detta parti, Sverigedemokraterna. Att isolera frågan till att handla om SD är inte rättvist om man vill ge ett svar på varför det ser ut som det gör.

Vill man ha ett annorlunda samhälle där parasiterna inte tillåts resursplundra svenska folket så måste det nuvarande systemet bort och ersättas med ett nytt. Det finns nämligen inga genvägar. För korruption och fiffel kommer inte försvinna även om så SD lade ned sitt parti. Parasitbeteendet kommer bestå så länge den överbetalda politikerklassen har möjlighet att bete sig som svin. Vilket inkluderar samtliga partier.

Med andra ord har tänkande människor ett val. Antingen vill de behålla det nuvarande systemet eller så vill de byta ut det.

Att Jimmie Åkesson vill behålla systemet vet jag sedan tidigare. Han klargjorde nämligen det gång på gång i SVT:s senaste partiledardebatt. Så långt inget nytt under solen. Frågan är däremot inte vad SD vill – frågan är vad svenskarna vill. Det vill säga de där som Åkesson inte ens nämner när han kritiserar Larsson.

Personligen vill jag se förändringar som stoppar politikerna från att ens ha möjligheten till att bli de där parasiterna som Anders Lindberg skriver om i sin ledare. Svineriet med skattemedel och maktmissbruk måste helt enkelt upphöra och oavsett om man heter Jimmie Åkesson eller Mona Sahlin så ska man banne mig visa en ödmjuk respekt för folkets gemensamma skattemedel.

Sist men inte minst så vore det klädsamt om kapitalmedierna kunde börja tala mer klarspråk om problemet – Problemet är nämligen inte SD, problemet är politikeretablissemanget som SD är en del av.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se