Kontakta oss

INRIKES

Handbolls-EM – Sverige förväntas ta sig till slutspel i Malmö

Publicerat

den

SPORT  Sverige är en av värdnationerna i handbolls-EM, något nationen inte har varit sedan 2002. Men nu är det dags igen. Svenska handbollslandslaget kommer att inviga handbolls-EM mot Schweiz i Scandinavium.

Med tanke på tidigare framgångar i både EM och VM har Sverige stora chanser att ta hem det. Laget kom dock endast fyra i sitt senaste mästerskap (EM 2019). Vi går in i det nya årtiondet och börjar det med en alldeles fantastisk handbollsturnering, där Sverige är en av de större lagen som faktiskt har chans att vinna hela turneringen. Med stjärnor som Jim Gottfridsson, Lukas Nilsson och Kim Ekdahl Du Rietz, ser detta mycket bra ut.

Det har varit struligt under året för spelarna och truppen som helhet. Många har lämnat återbud och några som är lite äldre har också börjat tacka nej till EM 2020 på grund av skavanker, skador och utebliven ork. Så många som 14 spelare, hittills ett rekord, valde tidigare att lämna återbud.

En spelare som landslaget dock kan lita på är Andreas Nilsson. Med skostorlek 50 på 197cm och 107kg, är han nästintill en spelare som är helt omöjligt att få stopp på. Han var inte att leka med under VM och är väldigt bra på att fixa straffar åt handbollslandslaget.

Felix Claar är en annan spelare som nyligen har skrivit på för en dansk storklubb som också nyligen har debuterat i handbollslandslagets A-lag. Den unge nya stjärnan kommer med all säkerhet att vara en ordinarie spelare i EM 2020.

I somras spelade landslaget EHF Euro Cup där svenskarna ändå gjorde helt okej ifrån sig och avslutade med en god vinst mot Österrike. Resultatet blev 33-32 till Sverige och vinst med bara en poäng. Även om denna cup inte är alls har samma tyngd som ett VM eller EM så kan det vara ett bevis på vad som komma skall.

Källa: Unsplash

Handboll, för de allra flesta, är nog synonymt med tiden då Bengt ”Bengan” Johansson som var tränare. Man skulle kunna säga att det var svensk handbolls guldera. Det har nu kommit fram uppgifter om att han och hans gamla lag, det så kallade Bengan Boys kommer att samlas upp och hyllas vid flera tillfällen på innerplan under turneringen. På en tredje plats med 3.3 i Handboll odds har det svenska handbollslaget såklart stora chanser till medalj.

Foto: Unsplash

Ska du ta dig till någon av Sveriges handbollsmatcher i EM år 2020 och heja fram våra spelare till en final. De som kommer troligtvis att spela är våra svenska stjärnor som Jim Gottfridsson, Lukas Nilsson och Kim Ekdahl Du Rietz. Med alla supportras hjälp tillsammans med de unika drömmarna på några av spelarnas tröjor kommer laget kanske att komma längre med fansen bakom sig. Allt utom en final är dåligt när det kommer till våra svenska handbollsspelare i landslaget. Detta är något de har tränat mycket och länge för.

Fortsätt läsa
Annons