Kontakta oss

INRIKES

Här delar Lars Adaktusson NMR-nazisternas propagandasajt

Publicerat

den

INRIKES Ideologiska nazister – ligger bakom mord och terrorism – Skandinaviens mest våldsamma politiska rörelse – nu sprids deras budskap av KD-toppen Lars Adaktusson.

Det var efter Uppdrag Gransknings program om antisemitismen på Nya Karolinska som Kristdemokraternas Lars Adaktusson delade en länk från nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Flera av Adaktussons följare kritiserade honom och undrade vad han sysslade med. Varpå Lars Adaktusson försvarade länkandet till NMR med att han tycker att Uppdrag Granskning har samma vinkel som NMR:s hemsida Nordfront.

Länk till Adaktussons tweet finner du här: https://twitter.com/Ladaktusson/status/1192200312070774787

”När SVTs granskande reportrar i ett program om antisemitism väljer samma vinkling som nazistiska Nordfront ett halvår tidigare finns det anledning att reflektera. Antisemitism är vidrig, därav länkningen.”, skriver Lars Adaktusson.

Nazistisk terrorrörelse

Nordiska Motståndsrörelsen är en öppet nazistisk organisation vars aktivister är dömda för en rad grova brott, däribland mord, dråp och vapenbrott. 2017 dömdes tre NMR-medlemmar för en serie bombdåd mot flyktingboendes och en vänsterlokal i Göteborg. Efteråt gick NMR ut med att de inte tog avstånd från dåden. I juni 2017 året försökte en NMR-aktivist köra över demonstranter i Malmö. I april 2018 greps flera NMR-nazister misstänkta för att ha drivit en egen vapenfabrik. I år har NMR-nazister attackerat antirasister, pridedemonstranter och andra meningsmotståndare på flera platser runt omkring i landet.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp har tidigare sagt att han inte har några problem med att klassa NMR som en terrorrörelse. I slutet av februari gick Säpo ut och menade att Nordiska Motståndsrörelsen utgör ett allvarligt terrorhot mot Sverige.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se