Kontakta oss

KONSUMTION KUNGÖRELSE

Har du sömnproblem? I så fall kan det bero på din kudde

Publicerat

den

Tusentals svenskar sover dåligt utan att veta vad det beror på. Om du är en av dem som ligger och vrider och vänder dig varje kväll så kan det bero på din kudde.

 

Det är många som köper kudde på nätet eller i affären genom att första klämma och känna på dem men faktum är att detta inte nödvändigtvis är ett bra sätt att ta reda på om det är rätt kudde för dig. Du behöver ligga på en kudde i tio till femton minuter innan du sjunkit in i den ordentligt.

Ibland kan det bli riktigt fel. Till exempel finns det kuddar som är designade för att minska smärtor i nacken, men för att de ska fungera måste de vara precis rätt höjd för dig, annars kan de till och med ge motsatt effekt.

Ett annat misstag som folk ofta gör är att överkompensera för det de inte gillade med sin förra kudde. Om de hade en alldeles för platt eller mjuk kudde så kanske de nästa gång kör på en som är mycket tjockare och hårdare eller så sover de på för många kuddar, vilket inte är bra för nacken.

Rätt kudde för dig

I stället för att bara köra på vad som verkar bra så bör man tänka igenom sin sovstil. Om man sover på rygg kan en kilkudde vara ett bra alternativ. Om du sover på sidan så har du fler alternativ att välja på, men det viktigaste är att kudden ger dig tillräckligt med stöd.

Den ultimata höjden på kudden är ungefär 10 cm, vilket känns mest naturligt och håller ditt huvud i en ergonomisk position.

Fortsätt läsa
Annons