Kontakta oss

INRIKES

Här får SD:s toppnamn böter utanför vallokalen

Publicerat

den

BROTT OCH STRAFF SD:s toppen från Malmö har profilerat sig med hårdare krav på lag och ordning men under valdagen felparkerade han precis utanför vallokalen och fick böter.

Under valdagen står många partifunktionärer och delar ut valsedlar utanför landets vallokaler. Utanför Sofielundskolan i Malmö stod bland annat representanter från Sverigedemokraterna och Moderaterna. SD Malmös toppnamn Magnus Olsson fanns på plats utanför vallokalen. Ett ögonvittne berättar:

Två borgerliga politiker

-Han (Magnus Olsson, red anm) sladdade upp med bilen precis framför vallokalen och parkerade. Alltså inte på en parkeringsplats utan alldeles utanför vallokalen. Han lämnade bilen där och kom ut med två papperskassar med burgare, cola och Twix som han började dela ut till Moderaterna på plats. Moderaterna tog tacksamt emot burgarna, sen stod de och fikade och hade hygge.

Vill ha strängare straff

Under valrörelsen har Magnus Olsson satsat hårt på att föra ut budskap om lag och ordning och strängare straff mot brottslingar. Det har även Malmömoderaterna som gick till val på att införa kommunal ordningspolis.

– De stod mest och pratade om brott och straff faktiskt, berättar ögonvittnet för Aktuellt Fokus. Sen kom en polis och bötfällde Olsson för att han felparkerat. Han började försöka snacka sig ur det så klart.

I skrivande stund är valresultatet för Malmö oklart. Malmömoderaterna har gått ut med att de vill regera med stöd från Sverigedemokraterna.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons