Kontakta oss

INRIKES

M-politiker misstänkliggör invandrarväljare

Publicerat

den

HÖGERN Väljarna hade redan tagit med sig valsedlar när de gick till vallokalen för att rösta. Det räckte för att M-politikern Lars Beckman skulle misstänkliggöra dem på sociala medier.

I måndags gick högeraktivisten Rebecca Weidmo Uvell ut och anklagade väljarna i Rinkeby för klanstyrning i valet. Det fick M-politikern Lars Beckman att berätta om sina erfarenheter från valdagen i Gävle. På Twitter beskriver han hur kvinnor och män i en samlad grupp gick till vallokalen för att rösta. Med sig ska de ha haft valsedlar från Socialdemokraterna. Enligt Beckman var detta tillräckligt för att misstänkliggöra dem. ”Otillbörlig påverkan?” skriver han till sina 12700 följare.

Anledningen till att Beckman misstänkliggjorde väljarna var att de var utrikesfödda. Det framgår av honom själv på Twitter.

Flera Twitteranvändare reagerade på moderatpolitikerns twittrande och undrade om han hade smugit runt i vallokalen för att ta reda på hur väljarna röstar – det vill säga otillbörlig påverkan på riktigt. På det svarar Lars Beckman: ”Det hade självklart varit direkt olämpligt. Nej, jag blev uppringd av en kvinna som såg situationen när hon förtidsröstade på stadshuset i Gävle.”

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se