Kontakta oss

INRIKES

Här gör Ulf Kristersson skillnad på ”vanliga” och ”ovanliga” familjer

Publicerat

den

Ulf Kristersson - Foto- Johan Wessman News Öresund

INRIKES    Massiv kritik mot Moderatledarens uttalande efter Einár-mordet. Gör skillnad på folk och folk. Insinuerar att förortsfamiljer inte är vanliga familjer.

Strax före 23-tiden under torsdagskvällen sköts rapstjärnan Einár till döds i rikemansstadsdelen Hammarby Sjöstad i södra Stockholm av två maskerade män. Polisen misstänker att mordet är en hämndaktion och förundersökningen är i full gång. Efter mordet gick statsminister Stefan Löfven ut och beklagade det tragiska mordet.

– Det är ett ungt liv som släckts, och jag förstår att han har betytt mycket för många unga människor. Det är tragiskt att ännu ett liv har släckts, säger statsminister

Även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson uttalade sig om mordet. I uttalandet gjorde Moderatledaren sa Ulf Kristersson att Hammarby Sjöstad är ett bostadsområde där ”helt vanliga familjer” bor. Vilket har kritiserats för att M-ledaren gör skillnad på folk och folk.

– Det här kan numera drabba vem som helst, var som helst. Det är helt förfärligt. Människor som befinner sig mitt i bostadsområden där helt vanliga familjer bor. Det skapar en extrem otrygghet, sa han till Aftonbladet.

Uttalandet kan jämföras med hans tidigare uttalanden om förortsbor. För inte ens en månad sen, efter dödsskjutningen i Linköpingsförorten Skäggetorp, gick Ulf Kristersson ut och påstod att förortsfamiljer inte förstår det svenska samhället.

– Föräldrar måste förstå det svenska samhället, våga sätta gränser, stötta barnen i skolan och lära sig svenska språket, sa Ulf Kristersson till SR efter dödsskjutningen i Skäggetorp.

Massiv kritik

Moderatledarens uttalanden har mött stark kritik från Einárs fans och allmänheten.
Vänsterpartiets riksdagsledamot Daniel Riazat skriver på Twitter:

Även inrikesminister Mikael Dambergs presstalesperson Per Strängberg har reagerat på Ulf Kristersson, på Twitter skriver han att det är ett ”obegripligt uttalande av Ulf Kristersson”:

Blev bara 19 år

Redan som barn uppvisade Einár musikaliska talanger och började rappa med några av dåtidens tyngsta artister på den svenska hip hop-scenen. Han fick däremot sitt stora genombrott vid 16 års ålder då han släppte singeln ”Katten i trakten”. Under sin karriär han hann vinna P3 Guld-priset och vid Grammisgalan 2020 vann han i kategorierna ”Årets hiphop” och ”Årets nykomling, samt nominerades till ”Årets artist”. Nils ”Einár” Grönberg blev bara 19 år gammal.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons