Kontakta oss

INRIKES

Här hånar moderata riksdagsmannen Einár efter mordet

Publicerat

den

HÖGERN   Sent på torsdagskvällen mördades den svenska rapartisten Nils ”Einár” Grönberg. Inte ens tolv timmar senare utmålades mordoffret som en ”whigger” och hånades av den moderata riksdagsmannen Hanif Bali.

Samtidigt som Moderaternas partistämma pågick i Helsingborg satt den moderata riksdagsmannen Hanif Bali och hånade den mördade rapartisten genom att framställa honom som en vit kille som försöker framstå som en invandrare. Bali sprider bland annat påståendet att den mördade 19-åringen uttalande sitt namn på ett sätt som för tankarna till invandrare från Mellanöstern.

”Uttalas tydligen Eynaar. Ett namn söderkisen och teaterbarnet Nils Grönberg lade till för att lättare accepteras av orten.”, skriver Hanif Bali på Twitter.

Inte svensk nog

Hanif Balis angrepp mot Einár slutar inte med namnhånet. I Twitterinlägget fortsätter riksdagsmannen insinuera att Einár inte var svensk nog genom att referera till före detta polismannen Mustafa Panshiri uttalande om invandrare borde byta namn till svensklingande namn för att bättre passa in i samhället.

Mustafa Panshiris uttalande har mött hård kritik från människor som anser att hans åsikter för tankarna till statens brott mot samer och romer 1900-talet. En period då assimileringspolitiken tvingade bägge minoriteter att ge upp sina identiteter genom att ta mer svenska namn samtidigt som man straffade människor som talade sina respektive språk.

I ytterligare en tweet skriver Hanif Bali att kulturen som finns i förorterna är dödlig och smittsam. Underförstått att Einár var smittad av invandrares kultur i svenska förorter.

Stöd våra nyheter – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se