INRIKES

Här grips högerextremisterna efter SD-kopplade “Folkets demonstration”

STOCKHOLM| Polisen tvingades ingripa mot flera polska högerextremister efter den SD-kopplade demonstrationen “Folkets Demonstration” i Stockholm tidigare idag.

Vid 15-tiden idag omhändertogs flera polska högerextremister efter den SD-vänliga och Avpixlat-kopplade “Folkets Demonstration” i Stockholm. Enligt vittnen som Aktuellt Fokus har talat med försökte högerextremisterna attackera antirasister.

Polisen medger gripanden

Polisen fick omhänderta de polska högerextremisterna rent fysiskt då de försökte attackera antirasister vid Kungsträdgården i centrala Stockholm. Enligt vittnen som Aktuellt Fokus har talat med var de polska högerextremisterna tillsammans med den brottsbelastade högergruppen Soldiers of Odin. Flera av dem ska ha uppträtt mycket aggressivt.

kungstradgarden160319
Till Aktuellt Fokus medger polisen att man har gripit ett tiotal personer. Fem personer ska enligt polisen ha omhändertagits enligt polislagens paragraf 13 som polisen brukar använda mot fotbollshuliganer. Övriga fem gripna misstänkts för bland annat skadegörelse, gripen försök misshandel, olaga demonstration samt framkallande av fara för allmänheten efter att ha kastat tända bengaler omkring sig.

Hade deltagit i “Folkets Demonstration”

De polska högerextremisterna hade precis som Soldiers of Odin deltagit i den högerradikala demonstrationen Folkets Demonstration” som har kopplingar till Sverigedemokraterna och den så kallade Avpixlatrörelsen. Endast cirka 200 personer deltog i den högerradikala demonstrationen, vilket kan jämföras med den antifascistiska motdemonstrationen som samlade mer än tusen deltagare.

Av de drygt 200 deltagarna fanns flera organiserade nazister och fascister med rötterna i den rasideologiska miljön. Förutom Soldiers of Odin och de polska högerextremisterna deltog exempelvis flera före detta SvP-företrädare samt ledarskiktet kring den nyfascistiska organisationen Nordisk Ungdom.

Flera tongivande profiler i den rasideologiska miljön har öppet kritiserat “Folkets Demonstration” efter att den SD- och Avpixlatkopplade arrangörsgruppen började deklarera avstånd från radikala demonstrationsdeltagare trots att man vill värva radikala aktivister till demonstrationen. Enligt flera aktivister är det som att äta kakan och ha den kvar samtidigt. En möjlig förklaring till det låga deltagarantalet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

6 kommentarer

6 Comments

 1. Toni Björklund

  2016-03-21 den 04:29

  Absolut papetiskt lågt av dessa nazistsvin att kasta bengaliska facklor rakt in i folkmassorna där en barnvagn nästa träffades! Förbannat lågt men inte förvånande att Sverigedemokraterna allierar sig med sådana där nazistiska ultrafashister! Att sedan ta in POLSKA så kallade nynazister är ju bara absolut skrattretande patetiskt!!! Har dessa IQ-BEFRIADE Polak-nazister redan GLÖMT exakt VAD Hitlers Nazister gjorde mot deras egna polska/judiska släktingar under andra världskriget! Sedan betvivlar jag hur genuina \”polaker\” de gripna verkligen är då de bilder man sett i media så liknar de mest grabbar med arabiskt ursprung!? Men detta är bara min reflektion av vad jag sett i media!

  • Grzegorz Brzeczeszchykiewicz

   2016-03-21 den 15:18

   Toni: det finns folk som ser mest \”arabiska/turkiska\” ut men är polacker sedan hundratals år tack vare bl a tatarer som invandrat och turkar som togs tillfånga under krig och stannade i nuvarande Polen. Och argumentet att polska nazister \”glömt\”…. ja, alla polacker var inte \”goda\” eller \”offer\” ens då även om en stor majoritet var det. Det fanns också sympatisörer redan innan/under WW2, frivilliga i Werhmacht och brutala antisemiter – precis som i Sverige förresten.

 2. Erik

  2016-03-20 den 18:51

  Polisanmäl samtliga ansvariga och deltagare i denna reinkarantion av SA för olaga kårverksamhet.

 3. Erik Hallborg

  2016-03-20 den 01:11

  Nu måste dessa som deltog i Folkets Demonstration ge med sig att ta med polacker i en sådan sak bevisar väl om inget annat hur liten anslutning de har bland de har i Sverige när de måste ta in invandrare för att protestera mot invandringen!!!HALLÅ!! Nu har ni verkligen bevisat vad ni har innanför Pannbenet!!!!

 4. Inger Nyman

  2016-03-19 den 22:34

  Skönt att protestera idag, 19/3 2016, mot Nazisterna och deras möte! Vi var många gånger fler än de var och vi hade en härlig stämning med olika åldrar, politiska grupperingar och ursprung – men vi var alla övertygade ANTINAZISTER! Känner mig stärkt IGEN för lång tid framöver – glömmer aldrig känslan av eufori i Kärrtorp när vi jagade Nassarna till skogs! Viktigt att vi fortsätter kampen mot Nazister och odemokrater!!!

  • Gracie

   2016-03-19 den 23:08

   Bra gjort! De ska inte ha en chans att störta demokratin!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp