Kontakta oss

INRIKES

Här hyllar SD-sympatisörerna terrordådet i Tyskland: ”Härligt”

Publicerat

den

HÖGERVÅLDET   11 personer har missa sina liv efter gårdagens terrorattacker i Tyskland. Nu hyllas terroristen av svenska SD-sympatisörer i Jimmie Åkessons fanclub på Facebook.

”Härligt när folk sätter sig upp mot invällarna”, ”Var är det svenska ursinnet? Gör på samma sätt”, så lyder några av kommentarerna i Jimmie Åkessons fanclub på Facebook. Den våldsförhärligande kommentaren är långt ifrån den enda som sprids av svenska nationalister efter terrordådet i tyska Hanau. Hatet fullkomligen flödar i Facebookgruppen, ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner”.

Nästan samtliga dödsoffer uppges ha varit tyskar med kurdisk bakgrund. Terroristen har identifierats som en banktjänsteman vid namn Tobias R. Enligt tyska medier hade terroristen efterlämnat ett manifestliknande brev och publicerat minst en video där han erkände terrorattackerna. I brevet talar terroristen bland annat om att utrota människor och att rensa Tyskland. Bland svenska nationalister hyllas den tyska terroristen som en hjälte.

Här nedan är några av de kommentarer som sprids helt öppet i SD-närstående grupper. Som vanligt väljer vi att inte anonymisera terrorsympatisörer.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se