Kontakta oss

UTRIKES

30 skadade i ny attack i Tyskland – körde in i folkmassa

Publicerat

den

Över 30 personer skadades, varav sju allvarligt, i en bilattack i staden Volkmarsen i eftermiddags. En nu gripen 28-årig man körde rakt in i folkmassa. Dådet kommer fem dagar efter det högerextrema terrorattackerna i Hanau.

Enligt ögonvittnen ska den gripna gärningsmannen riktat in sig på barn. Polisen som var snabbt på plats fick.gripa in och skydda förövaren efter att den växande folkmassan riskerade att lyncha honom på platsen. Enligt polisen är den gripna mannen tysk medborgare och bofast i trakterna kring Volkmarsen. I full fart kör han rakt in en folkmassa och rammar över 30 personer. Sju personer uppges ha skadats allvarligt. Polisen bekräftar att barn har skadats i attacken.

Volkmarsen är ett mindre samhälle med drygt 6300 invånare. Under morgondagen skulle byns årliga karnevalståg invigas. Några motiv till den avsiktliga attacken har ännu inte kunnat presenteras då gärningsmannen vid 19-tiden på kvällen ännu inte hade förhörts.

För fem dagar sedan mördades tio personer i ett högerextremt terrordåd i tyska staden Hanau. Terroristen letade efter ickevita personer och öppnade eld not två vattenpipsfik. Tre av offren var romer medans övriga uppges ha varit kurder och nordafrikaner.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se