Kontakta oss

INRIKES

Här jagar Åsö-eleverna nazisterna efter lärarmisshandeln

Publicerat

den

STOCKHOLM| Ett tio-femtontal så kallade motståndsmän från den öppet nationalsocialistiska organisationen, Svenska Motståndsrörelsen besökte Åsö gymnasium på Södermalm i Stockholm idag. När NMR-aktivisterna betedde sig våldsamt slutade det med att NMR fick fly hals över huvud.

Anledningen till Nordiska Motståndsrörelsen besök på Åsö gymnasium var för att förintelseöverlevaren Emerich Roth föreläste där. I samband med föreläsningen började NMR-aktivisterna sprida förintelseförnekande flygblad och trakassera rasifierade elever.

Flera lärare och elever uppmanade NMR-aktivisterna att lämna skolgården varpå tumult bröt ut och en lärare och en elev ska ha blivit misshandlade av nazisterna. Enligt NMR var det istället NMR-aktivisterna som blev angripna. Något som flera elever på skolan nekar till.

Jagades bort från skolan

Enligt obekräftade uppgifter jagades NMR:s aktiviststyrka bort från skolan av uppretade tonåringar. Enligt NMR själva valde man däremot att bryta aktiviteten självmant. På sin hemsida skriver de: ”Efter en stund beslutade ansvarig på plats att man skulle bege sig vidare till en annan plats och där fortsätta utdelningen.”. Ett videoklipp på mikrobloggen Twitter visar däremot hur NMR:s så kallade ”motståndsmän” springer för sina liv.

 

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons