Kontakta oss

INRIKES

Här ljuger Hanif Bali om minderåriga flickan

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES Påstod att han hade blockerat den minderåriga flickan på sociala medier. När Aktuellt Fokus gräver i påståendet visar det sig att Hanif Balis berättelse inte håller.

Under onsdagen gick M-riksdagsmannen Hanif Bali ut och bedyrade att han var oskyldig till olämpligt sexuellt beteende mot en minderårig MUF-medlem. I ett långt Facebookinlägg förnekar han alla uppgifter som framkommit i medierna den senaste tiden. Hanif Bali påstår bland annat att han avvisade och blockade MUF-flickan på sociala medier.

”När hon fortsatte höra av sig valde jag att ytterligare en gång be henne om att sluta kontakta mig, denna gång på ett bryskare sätt. Hon bad då om ursäkt, lovade att det inte skulle ske igen varpå jag spärrade hennes nummer och blockerade henne på sociala medier.”

Stämmer inte

Hanif Bali skriver inte när han blockerade flickan men av texten ges läsarna intrycket att det ska ha skett för drygt ett år sedan eller senast december 2020. Enligt Bali var det då meningsmotståndare inledde den stora komplotten mot honom.

När Aktuellt Fokus gräver i påståendet visar det sig att Hanif Bali hade kontakt med MUF-flickan så sent som i juni i år. Med hjälp av söktjänsten Wayback Machine kan man se att Hanif Bali skrev till den minderåriga flickan på Twitter den 1 juni. Dessförinnan hade han även kontakt med flickan 2 januari i år, även det på Twitter.

Med hänsyn till flickans ålder har Aktuellt Fokus beslutat sig för att maska hennes användarnamn och profilbild. Oavsett vem som tog kontakt med vem på Twitter står det klart att den minderåriga flickan inte hade blockerats. Hanif Balis story håller helt enkelt inte.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tjuga eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se