Kontakta oss

INRIKES

Här poserar Ulf Kristersson med våldsbejakande extremist

Publicerat

den

Faksimil Twitter

INRIKES   Förnekade Al Qaedas inblandning i elfte september. Poserar med vapen som han kallar ”socialiststudsare”. Här poserar dömda extremisten med statsminister Ulf Kristersson.

Bilden på en leende Ulf Kristersson och den våldsbejakande extremisten Johan Gillman. Bilden togs mitt under valrörelsen men det är först nu som den har börjat bli uppmärksammad på sociala medier.

”Socialiststudsare”

Johan Gillman hette tidigare Raheem Gillman och har gått från islamist till radikalkonservativ. Med betoning på radikal.

På sociala medier har Johan Gillman gång på gång postat en rad bilder med extremistiska budskap. På en bild poserar han med ett kraftfullt jaktgevär samtidigt som han säger sig vara redo att möta socialister. På Twitter kallar han även jaktgeväret för ”modern socialiststudsare”. Hur han kunde få vapenlicens är en gåta då Gillman har åtalats vid domstol i brottmål i sex målnummer.

Antisemitism

Johan Gillmans extremism har tidigare uppmärksammats av Svenska kommittén mot antisemitism för sina antijudiska föreläsningar. På årsdagen av terrorattackerna mot World Trade Center och Pentagon har han till exempel hållit föreläsningar för Ibn Rushd där han påstått att Al Qaeda inte låg bakom terrorattackerna utan USA själva på order av judiska bankirer.

På samma föreläsning skyllde Gillman även Natos bombningar av Libyen på judarna

”Libyen var ett av de då fem länder som inte hade en centralbank som ägdes av familjen Rothschild. Familjen Rothschild är de som kontrollerar Federal Reserve i USA”. Slutmålet sägs vara en ”ny världsordning” ledd av ”Israel”, sa Johan Gillman enligt SKMA.

Johan Gillman förnekar att han har varit islamist. Däremot har han varit andra vice ordförande i Sveriges unga muslimer som hade minst sagt rejäla problem med islamister när Johan Gillman fortfarande hette Raheem Gillman.

Hitler visade vägen

På senare år har Johan Gillman försökt göra sig ett namn inom den svenska högern. Så sent som i oktober 2022 publicerade den borgerliga kvällstidningen Expressen en debattartikel av honom där huvudbudskapet var att Sverige inte har några problem med rasism. Tidigare år har han även skrivit debattartiklar för den högerpopulistiska nyhetssajten Nyheter Idag.

Efter Johan Gillmans högerradikalisering har han även försvarat Adolf Hitlers folkmord på bland annat romer och judar med att Hitler visade vägen.

M: Ingen kommentar

När Aktuellt Fokus ringer upp Moderaternas pressjour vill partiet överhuvudtaget inte kommentera bilden.

Hur ser ni på att Ulf Kristersson poserar med en brottsdömd våldsbejakande extremist?

– Ehh, (lång tystnad), vi har inga kommentarer i dagsläget, säger man på Moderaternas pressjour och lägger på luren.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se