Kontakta oss

UTRIKES

”Djursporter” ska locka fler turister till Thailand

Publicerat

den

Foto: Genrebild, Wikicommons

UTRIKES Thailands turistindustri har fortfarande inte återhämtat sig sedan pandemin. För att återigen få turistindustrin att blomma väljer nu den styrande militärjuntan att försöka locka turister med ”djursporter”.

Thailands inrikesminister Suttipong Junjaroen meddelar att sporter som tuppfäktning, tjurfäktning, fiskfäktning och race med både hästar och kor numera kommer bli tillåtet. De fem sporterna är en del av militärjuntans ”mjuka reformer” som ska locka turister till landet.

Vissa av de fem sporterna är mindre kontroversiella och förekommer i andra delar av världen. De tre sporterna som anses vara mest kontroversiella är där djuren kommer att slåss mot varandra.

I fiskfäktning är det två kampfiskar som ska slåss mot varandra. I Thailändsk tjurfäktning så är det inga matadorer inblandade utan istället är det två tjurar som hetsas mot varandra. Båda sporterna är starkt förknippade med spel och turneringar där stora pengar är involverade.

Tuppfäktning är en populär sport i delar av Sydostasien. I majoriteten av länderna får tupparna knivar fästa vid sina ben och kampen är på liv och död. I Thailand är tuppfäktning hårdare reglerat än sina grannländer och knivar får inte användas, kampen ska inte heller ske på liv och död.

Precis som de andra djursporterna är tuppfäktning populärt i de fattiga delarna ute på landsbygden. Pengar och spel är också inblandat där en framgångsrik tupp kan vara värd uppemot hundratusen kronor.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se