Kontakta oss

INRIKES

Här tokrasar Moderater och Sverigedemokrater över SVT:s nästa humorsatsning

Publicerat

den

KULTUR Den 9 mars ska SVT:s nya humorsatsning ”Svenska nyheter” ha premiär. Programmet har lovat att göra satir inför det kommande valet och flera kändisar kommer medverka. Men redan innan programmet ens haft premiär har flera svenska högerpolitiker och proffstyckare rasat mot humorsatsningen.

Den moderate riksdagsmannen Hanif Bali verkar ha blivit synsk. Redan en månad innan programmet har sänts är Hanif Bali övertygad om att ”Svenska nyheter” kommer slå mot högern för att högern är höger. Samtidigt går den liberala högerdebattören tillika komikern, Aron Flam, ut och fullkomligt rasar mot den kommande humorsatsningen. Enligt Aron Flam är SVT:s kommande humorprogram inget humorprogram, istället kallar han satsningen för propaganda. På Twitter skriver Aron Flam även att SVT betalar för dåligt för att han ska kunna tänka sig delta i programmet.

På Twitter har mängder med högerprofiler reagerat starkt på nyheten om ”svenska nyheter”. Många högerprofiler är rädda för att högerpartierna inte kommer framställas seriöst – vilket är ironiskt med tanke på att det är ett satirprogram.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se