Kontakta oss

UTRIKES

Högerdemonstranter mördade barn i Venezuela!

Publicerat

den

TERRORISM| 13-åriga Brayan misshandlades och sköts ihjäl. Mordet är bara ett i raden av våldsamma attentat utförda av den borgerliga högeroppositionen i Venezuela den senaste tiden.

Aktuellt Fokus har tidigare kunnat rapportera om hur högerdemonstranter har attackerat poliser med brandbomber. De senaste dagarna har nya våldsamheter utbrutit. Bland annat har anhängare till den borgerliga högeroppositionen mördat en 13-årig pojke.

Mordet på 13-åriga Brayan Principal har upprört en hel nation. Under begravningskortegen skanderade pojkens anhöriga att oppositionen är terrorister och inga protestanter som de kallar sig själva.

Totalt har fem personer dött på grund av den senaste tidens våldsamheter. Bland dem en 19-åring som dödades av en polis. Polismannen identifierades snabbt och greps av sina kollegor. Enligt myndigheterna kommer polismannen åtalas för mord och kan inte förvänta sig någon straffrabatt på grund av sitt yrke. Efter mordet på 19-åringen har högerdemonstranter marscherat med bilder på offret. Vilket har fördömts av 19-åringens anhöriga.

Se även nyhetsbyrån teleSUR:s rapportering om våldsamheterna nedan.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se