Kontakta oss

INRIKES

Högerextrem organisation försvarar misshandel av 70-årig kvinna i Vetlanda

Publicerat

den

Foto: Christer Karlsson

HÖGERVÅLDET    Den 70-åriga kvinnan misshandlades när hon protesterade mot att nazisterna filmade henne. Nu försvarar nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen misshandeln med att tanten var otrevlig.

Det var under lördagen som aktivister från nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen höll en mindre manifestation i centrala Vetlanda. I samband med manifestationen ska en av nazisterna attackerat en 70-årig kvinna som protesterade mot att hon blev filmad.

Kvinnan ska ha blivit knuffad så pass hårt att hon flög en bit och trillade handlöst ner i marken. Enligt polisen ska den 70-åriga kvinnan fått skador i huvudet i samband med händelsen. Nu försvarar nazisterna misshandeln på NMR:s propagandasajt Nordfront.

I en försvarsartikel där organisationen försöker tona ned misshandeln av den 70-åriga kvinnan. Nazisterna försöker bland annat måla ut den kvinnliga pensionären som våldsam.

”Hon var otrevlig”

I en kommentar på Nordfront försöker NMR-toppen Hampus Maijala förminska händelsen genom att beskriva misshandeln som en olyckshändelse.

–  Det ska till skillnad från medias rapportering ha varit en lättare knuff, sedan har hon ramlat oturligt och fick en mindre skada i ansiktet,  säger Hampus Maijala till Nordfront.

Hampus Maijala som är nästeschef för NMR i Småland försvarar även misshandeln med att den 70-åriga kvinnan var otrevlig.

”Avslutningsvis förklarar Maijala att kvinnan som ramlade ska ha varit riktigt rabiat och otrevlig mot aktivisterna”, står det i Nordfronts artikel.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se