Kontakta oss

INRIKES

Högerextrem första maj-demonstration ställs in!

Publicerat

den

STOCKHOLM Igår meddelade Peter Springare och Katerina Janouch att de ställde in sin medverkan i en demonstration för blåljuspersonal i Stockholm på första maj. Sent under torsdagskvällen lät de högerradikala arrangörerna meddela att demonstrationen inte kommer bli av.

Det var efter tidningen Expos avslöjande av arrangörernas högerradikalism som föranledde Springares och Janouch beslut att hoppa av demonstrationen. Till den starkt högerorienterade tidningen Nyheter Idag säger Janouch att hon upplevde arrangörerna som röriga, oprofessionella och oseriösa.

– Jag hoppar av därför att jag upplever att syftet är otydligt. Det har varit bristande information och rörigt. Överhuvudtaget tycket jag mycket är oklart och det känns varken professionellt eller tryggt. Jag vet inte längre vad det egentliga syftet är med allt det här, säger Katerina Janouch till Nyheter Idag.

Sent under torsdagskvällen lät arrangören Caj Parma meddela den planerade demonstrationen är inställd.

”MANIFESTATIONEN ÄR INSTÄLLD!
Varför? Katerine Janouch fick stora skälvan idag efter Expos artikel där de målar upp mig och Helen som ”högerextremister”. Vilket vi självklart inte alls är. Vi tar avstånd ifrån all form av extremism, varesig det är höger eller vänster. Hur Expo nu plötsligt fått ögonen på oss, kan vi bara spekulera i…fast vi vet…”

Så inleder Caj Parma meddelandet till de över 1500 sympatisörerna som förväntades komma enligt arrangörerna. Läs hela meddelandet här. Peter Springares och Katerina Janouch avståndstagande från de högerextrema nationalisterna har rört upp känslor bland dem som hade tänkt dyka upp på demonstrationen.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se