Kontakta oss

INRIKES

Högerhyckleriet haglar efter Wallströms kritik av Jordan Peterson

Publicerat

den

HÖGERN Margot Wallström kritiserade högergurun Jordan B Petersson. Då blev Moderaternas Hanif Bali så pass kränkt att han började hyckla på sociala medier.

Psykologen Jordan B Petersson har gjort sig ett namn som en av radikalhögerns mest hyllade på sociala medier. Nyligen besökte han Stockholm och höll en föreläsning. Petersson är framförallt känd för sina djupt liberalkonservativa och antifeministiska åsikter. En av alla som har riktat skarp kritik mot Petersson är utrikesminister Margot Wallström. Wallström sa bland annat att Petersson borde krypa tillbaka under den sten han kom ifrån. I skrivande stund har Wallströms kommentar rört upp starka känslor bland svenska högerpersonligheter.

En som uppenbarligen blev superkränkt av Wallströms uttalande är den moderata riksdagsmannen Hanif Bali. På Twitter går han till hårt personangrepp mot Wallström, bland annat kallar han henne för en övervintrad antisemit.

När Hanif Bali utvecklar sig om Wallström intar han samma position som Kommunistiska Partiet och framför att Wallström är en hycklare när det kommer till feminism. Bland annat nämner han att Sverige röstade in Saudiarabien i FN:s kvinnokommission. Så långt har Bali en poäng men vad han inte nämner och absolut inte vill prata om är att hans egna parti, Moderaterna, valde att KU-anmäla Margot Wallström senast hon kritiserade Saudiarabien.

2015 gick Margot Wallström till hårt angrepp mot Saudiarabien. I samband med uppsägningen av det kontroversiella Saudiavtalet kallade hon den islamistiska staten för en medeltida diktatur. Vilket fick Moderaterna att KU-anmäla Wallström. Moderaterna tyckte nämligen att Sveriges handelsrelationer var viktigare än mänskliga rättigheter.

Hyckleri? Avgör själv!

Nicklas Andersson
niccklas.andersson@aktuelltfokus.se