Kontakta oss

UTRIKES

Högeroppositionen förstörde 50 ton mat i krisdrabbade Venezuela

Publicerat

den

VENEZUELA Högeroppositionen i Venezuela försöker rättfärdiga sina attacker med att den sittande regeringen orsakar matbrist för vanligt folk. Men samtidigt visar det sig att delar av oppositionen har bränt och förstört drygt 50 ton mat. Det rapporterar Telesur.

Det var i ännu ett statsfientligt attentat som högeroppositionella attackerade en lagerbyggnad och brände drygt 50 ton mat. Mat som skulle distribueras ut gratis till bland annat fattiga och skolelever.

Att högeroppositionen ger sig på livsmedel och infrastruktur är tyvärr inget ovanligt i Venezuela. Strategin tycks vara att försvaga staten så mycket som möjligt samtidigt som man skyller de negativa effekterna på den folkvalda regeringen. Oppositionen har bland annat rättfärdigat sina våldsamheter med att det råder matbrist i landet. Det senaste attentatet är endast ett i raden av attacker mot det statliga matprogrammet de senaste månaderna. Enligt myndigheterna rör det sig om ett 30-tal attacker mot statens matprogram som riktar sig till landets fattigaste.

Den folkvalda Maduro-regeringen har fördömt attentatet och kallar handlingen för terrorism.

Se Telesurs filmklipp nedan.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se