Kontakta oss

INRIKES

Högersympatisörer vill låta IS härja fritt

Publicerat

den

ISLAMSKA STATEN| Enligt högerinitiativet ”kommunistinspektionen” är det bäst att Islamska Statens fiender lägger ner vapnen och låter den extrema terrorrörelsen härja fritt i Mellanöstern. Det står klart efter högersympatisörernas senaste angrepp på Ung Vänster Skåne.

Högersympatisörerna bakom ”Kommunistinspektionen” påstår sig vara ett oberoende medborgarinitiativ som finns till för att granska den svenska vänsterrörelsen. Men i realiteten rör det sig om högersympatisörer som brukar sociala medier till uthängningar och trakasserier av oliktänkande. I sitt senaste angrepp på svenska vänsteraktivister påstår ”Kommunistinspektionen” att Islamska Statens värsta fiende, det kvinnliga folkförsvaret YPJ är att betrakta som terrorister.

Anledningen till att högersympatisörerna rasar mot Ung Vänster Skåne beror på att Skånedistriktet ska ha lagt upp två bilder på Facebook för drygt ett år sedan. På bilderna poserar medlemmar ur distriktet framför en väggmålning föreställande en kvinnlig YPJ-soldat och texten, ”Beväpna kvinnokampen” tillsammans med postgironumret till Kurdiska halvmånen.

Skärmdump från ”Kommunistinspektionens” Facebboksida

Enligt ”Kommunistinspektionen” är det extremt anmärkningsvärt att Vänsterpartiets ungdomsförbund hyllar YPJ:s kamp för demokrati och jämlikhet mot Islamska Staten och Al Qaidas islamism. Högersympatisörerna kallar bland annat YPJ:s väpnade motstånd i Syrien för ”våldsbejakande metoder” som brukas ”för att uppnå politiska mål och framgångar”.

YPJ bildades i samband med inbördeskriget i Syrien 2012. Enligt flera militära experter är den kvinnliga folkarmén ett av de största hoten mot wahabisterna i Islamska Staten och Al Qaida. Den omtalade bilden finner du på Ung Vänster Skånes Facebooksida. För mer information om YPJ se filmerna nedan.

Meet the YPJ

https://youtu.be/dE3wUh3C6iA

60 minutes: ”The YPJ are winning the war against Islamic State”

https://youtu.be/Cu13QLw2qdI

 

Fredrik Jönsson
fredrik.jonsson@aktuelltfokus.se