Kontakta oss

UTRIKES

Höjd terrorberedskap efter fransk skolskjutning och bombattentat

Publicerat

den

FRANKRIKE| Flera personer uppges ha skadats i en skolskjutning i staden Grasse i södra Frankrike. Enligt lokala medier ska en man beväpnad med flera skjutvapen attackerat Tocqueville-skolan under förmiddagen. Strax före exploderade en bomb på IMF:s kontor i Paris.

Direkt efter attacken satte polisen in franska anti-terrorist kommandon vilket resulterade i att en misstänkt gärningsman har gripits.

Efter händelsen har Frankrikes regering utfärdat förhöjd terrorberedskap i landet. Fransk polis är däremot tydliga med att de ännu inte vet om skjutningen har några terrormotiv. Enligt uppgifter i lokala medier ska gärningsmannen framförallt gått till attack mot skolans rektorn samtidigt som flera andra personer ska ha skadats.

Strax före skolattentatet drabbades Internationella Valutafonden (IMF) i Paris av en mindre sprängladdning. Enligt Metro Storbritannien ska en anställd på IMF öppnat en brevbomb under förmiddagen. Personen ifråga ska inte ha fått några livshotande skador men fördes till sjukhus med bland annat ansiktsskador. Efter händelsen utrymdes IMF-kontoret i Paris och militärer uppges befinna sig i området. Myndigheterna har inte uppgett att de ser några samband mellan skolskjutningen och bombattentatet.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se