Kontakta oss

I samarbete med ett företag

Hyra lägenhet i Stockholm

Publicerat

den

ANNONS   Stockholm är av flera anledningar en stad som otroligt många väljer att flytta till, och det under olika perioder av livet. Oavsett om du är barn, ungdom, vuxen eller gammal har Stockholm väldigt mycket att erbjuda på så många olika sätt. Tack vare att det finns så många olika stadsdelar och bostadsområden i staden finns det också en plats som kan passa alla, oavsett intressen, ålder, behov och önskemål. Det finns helt enkelt väldigt mycket att både ta del av och utforska i staden, vilket är en stor anledning till att så många väljer att flytta dit.

Självklart leder det till att efterfrågan på framförallt hyresbostäder är väldigt hög, något som begränsar utbudet för dig som också är bostadssökande. Däremot är det möjligt för de flesta att hitta tillgängliga bostäder, men då gäller det att man söker och letar på rätt sätt. Nedan ger vi dig våra bästa tips på hur du går tillväga då du vill hyra lägenhet i Stockholm!

Varför hyra lägenhet i Stockholm?

Om det inte redan framkommit i den här texten är Stockholm en fantastisk stad som har något att erbjuda alla. Oavsett om du vill söka ett nytt jobb, börja plugga, skaffa familj, bosätta dig som pensionär eller bara flytta till en ny stad för att utforska och testa på nya saker är Stockholm ett riktigt trivsamt val.

Föredrar du att bo centralt och nära till såväl arbete och skola som restauranger, shopping, barer, socialt umgänge och smidig transport kan du välja mellan stadsdelarna Södermalm, Vasastan, Östermalm och Kungsholmen.

Vill du istället bo en bit utanför staden i lite lugnare områden med nära till natur och fina miljöer, men samtidigt ha nära till centrum, är Nacka, Lidingö och Djursholm väldigt trevligt. Sen finns det även en hel del stadsdelar utanför Stockholm som även dem kan passa riktigt bra.

Efterfrågan kontra utbud

Något som däremot kan vara bra att tänka på är att efterfrågan på olika bostäder, inte minst hyresbostäder, ofta är väldigt högt på olika platser runt om i staden. Att hitta en ledig lägenhet att hyra i centrala Stockholm kan vara rätt svårt då utbudet ofta är begränsat. Utanför staden kan utbudet av tillgängliga bostäder vara lite större.

Beroende på vad just du är i behov av, vad du efterfrågar och vad du önskar bör du alltså ha detta i åtanke. Detta speciellt om du är i akut behov av att hitta en bostad. Vi har dock ett flertal tips som kan öka dina chanser om att hitta tillgängliga alternativ när du vill hyra lägenhet i Stockholm eller i några av de områden som ligger utanför staden.

Tips för att hitta tillgängliga bostäder i Stockholm

Det absolut första du bör göra då du har bestämt dig för att flytta till Stockholm är att anmäla dig till bostadskö. Detta kan du göra på kommunens hemsida, samt hos ett antal bostadsbolag som exempelvis kan erbjuda förstahandskontrakt i olika stadsdelar.

När du står i bostadskö kan du fortsätta ditt sökande på egen hand, men samtidigt öka dina chanser om att hitta en ledig bostad när en tidigare hyresvärd säger upp sitt kontrakt. För att själv utforska vad som finns att tillgå av lediga hyresbostäder på marknaden rekommenderar vi att du besöker olika bostadsuthyrningstjänster.

Idag finns det gott om privatpersoner som vill hyra ut sina bostäder på olika sätt, inte minst i Stockholm. Hos dessa tjänster, på deras sidor och plattformar kan du se över de olika annonserna som ligger ute. Du kan hitta såväl lägenheter och lediga rum som hela hus och villor, och såklart även delade boenden och studentbostäder.

Ju mer aktiv du är i ditt sökande desto större är chanserna att du hittar ett alternativ som kan passa. Tänk dock på att anpassa din kravbild och önskemål efter utbudet i staden – är du allt för kräsen är det ofta svårt att hitta en bostad rätt omgående.

Fortsätt läsa
Annons