Kontakta oss

INRIKES

Hyresvärden vräker branddrabbad familj för att tjäna pengar

Publicerat

den

STOCKHOLM| En familj förlorade allt de ägde när en brand bröt ut i deras hyreslägenhet. Med lagen på sin sida har nu bostadsrättsföreningen de hyrt av valt att vräka dem.

Det var i april förra året det började brinna på Kavallerigatan i Stockholm. Branden startade i en lägenhet på bottenvåningen och spred sig till lägenheten ovanför, där en ensamstående pappa bodde med sina två söner. Familjen blev tvungen att hoppa från balkongen för att ta sig ut.

Hoppet från balkongen ledde till flera skador och pappan fick sitta i rullstol en längre tid efter branden. Han förväntas få leva resten av livet med nedsatt funktion. Pappan har hyrt lägenheten av en bostadsrättsförening sedan 2009. Nu när lägenheten har blivit helt återställd har föreningen valt att vräka familjen istället för att låta dem flytta tillbaka.

Bostadsrättsföreningen valde att omvandla lägenheten till en bostadsrätt för att på det sättet dra in mer pengar. Buden på lägenheten har redan ramlat in och ligger på en nivå familjen inte kan betala.

– Det känns som att någon hade stulit min bil och sen erbjudit mig att köpa tillbaka den, säger pappan till Mitti.se.
Eftersom hyreskontraktet blivit upprivet slår det extra hårt mot familjen. Försäkringen täcker inte ersättning för tillfälligt boende. Familjen får själva betala magasineringen av de möbler som inte brann upp.

Pappan berättar för Mitti.se att det enda som återstår för honom är att vänta i bostadskön.

Bostadsrättsföreningen har valt att inte uttala sig i medier men deras jurist har sagt följande:
– Hyreskontraktet har förfallit i och med brand, det fanns helt enkelt ingen lägenhet kvar, säger Åsa Thonfors, fastighetsjurist på fastighetsägarna.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons