Kontakta oss

INRIKES

Extra! ÖIS-toppen Matz Thorsson lämnar sina uppdrag efter Aktuellt Fokus-avslöjande!

Publicerat

den

FOTBOLL| Den förmögne Göteborgsprofilen, Matz Thorsson lämnar styrelsen för Örgryte Fotboll. Förra veckan kunde Aktuellt Fokus avslöja att Thorsson utnyttjat unga som svart arbetskraft och skickat rasistiska sms till en 17-årig före detta anställd.

På ÖIS hemsida skriver Joacim Nordh, ordförande för Örgryte Fotboll att Thorsson lämnar alla sina förtroende- och styrelseuppdrag i klubben med omedelbar verkan.

Med anledning av de anklagelser som riktas mot Matz Thorsson så har Matz och jag idag haft en diskussion och kommit fram till att Matz med omedelbar verkan lämnar sina förtroende- och styreseluppdrag i ÖIS Fotboll.

Jag vill betona att Matz inte är dömd för någonting men anklagelserna är allvarliga och skickar fel signaler över vad ÖIS står för.

Jag vill vara tydlig med att säga att från ÖIS sida skall det inte finnas några som helst tveksamheter i vilka värdegrunder vi står för.

Vi är en inkluderande förening med acceptans för människors lika värde vilket är ett självklart grundfundament i vår verksamhet.

Läs även: ÖIS bryter tystnaden kring brottsmisstänkt styrelsetoppÖrgryte Fotboll lägger locket på om rasistisk styrelsetoppRasistisk ÖIS-topp utnyttjar ungdomar som svart arbetskraft

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons