Kontakta oss

UTRIKES

Liberal: kvinnor ska ha lägre löner än män

Publicerat

den

HÖGERNDen polska liberalen Janusz Korwin-Mikke anser att kvinnor är svagare och mindre intelligenta, något han också anser rättfärdigar kvinnors lägre löner.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om liberalen Janusz Korwin-Mikke när han velat legalisera barnpornografi – alltså sexuella övergrepp på barn – och jämfört EU med Nazityskland. Korwin-Mikke sitter i EU-parlamentet där han just gjort ett nytt kontroversiellt uttalande om kvinnors löner.
-Självklart måste kvinnor tjäna mindre än män, för att de är svagare, mindre och inte lika intelligenta, förtydligar Korwin-Mikke i ett framförande i EU-parlamentet.

Kallar sig libertarian

Korwin-Mikke definierar sig som libertarian. Libertarian var ursprungligen ett franskt ord för frihetliga kommunister som hade en anarkistisk syn på staten. På 1960-talet, när nyliberalismen började ta mark i USA, kapades ordet av radikala nyliberaler som bildade det libertarianska partiet. Libertarianska partiet definierar sig själva som liberaler när det kommer till skattefrågor och konservativa angående sociala frågor.

Uttalandet av Korwin-Mikke kan du se här ovanför.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se