Kontakta oss

NOTISER

Butikschef för ICA-butik struntade i personalens arbetsmiljö- hotas nu av vite

Publicerat

den

OTRYGGA SVERIGE | ICA Supermarket Spiralen i centrala Norrköping hotas av ett vite på 30 000 kronor, efter ett föreläggande av Arbetsmiljöverket.

Den 12 augusti förra året besökte Arbetsmiljöverket livsmedelsbutiken och konstaterade att en ramp mellan gatuplanet och lagret var en risk ur arbetsmiljösynpunkt. Arbetsmiljöinspektören konstaterade att det fanns risk för att de anställda skulle drabbas av belastningsskador på lång eller kort sikt på grund av rampens utformning och lutning. Därför ställde Arbetsmiljöverket i ett inspektionsmeddelande, ett par veckor senare, krav på att bristerna skulle åtgärdas.

När verket följde upp ärendet svarade ägarna i ett mejl i november att de hade haft kontakt med hantverkare som höll på att tillverka en ny ramp och att den borde vara på plats innan jul.

Beskedet ledde till att Arbetsmiljöverket avslutade ärendet. Men vid besök igen, den 30 mars, fanns fortfarande ingen ny ramp på plats. Ägarna förklarade att det berodde på att de inte hade kommit överens med fastighetsägaren om vem som skulle betala den.

Nu väljer Arbetsmiljöverket att sätta ner foten i ärendet. I ett beslut förelägger verket arbetsgivaren, Happy & Co AB, att senast den 31 augusti byta ut rampen. Annars riskerar bolaget ett vite på 30 000 kronor. Dessutom har Arbetsmiljöverket förbjudit Byggnadsaktiebolaget Karlsson & Wingesjö att hyra ut rampen, och därmed lokalerna, om inte rampen uppfyller vissa villkor.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se