Kontakta oss

UTRIKES

Internets mest hatade man försvaras av högerkonservativa: ”Attackera Anonymous istället!”

Publicerat

den

HÖGERETABLISSEMANGET| Den högervridna tv-kanalen FOX-news försöker kanalen medvetet vinkla nyheten om HIV-profitören Martin Shkreli till Shkrelis fördel genom att insinuera att åtalet kan ha politiska motiv – eftersom Shkreli är överklass och allmänt hatad på grund av sin kapitalism.

På Fox Business är kontentan klar – Shkrelis tidigare chockhöjningar av livsviktiga mediciner ryms för vad som är tillåtet i en marknadsekonomi och är inga större problem enligt den marknadstrogna högern. Ungefär som SD och Moderaterna resonerar kring resursplundringen av välfärden som begås av svenska kapitalister som till exempel Bert Karlsson och Björn Savén.

I amerikansk högermedia gör man ingen stor poäng av att Martin Shkreli köpte rättigheterna till bromsmediciner och chockhöjde priset med 5000 procent. Istället gör man en stor poäng av att e-aktivisterna inom Anonymous hade hackat Shkrelis Twitterkonto.

”Varför gör myndigheterna inget åt Anonymous?”

Enligt den samlade panelen är man eniga om att Anonymous e-aktion är förkastlig och att myndigheterna borde sätta åt de hyllade och folkkära aktivisterna.

Anonymous har retat upp högeretablissemanget och kapitalister sedan de började bli ett namn i media. Sedan dess har Anonymous nått världens rampljus ett flertal gånger. I samband med den arabiska våren försåg man demokratiaktivister i Mellanöstern med internet. Man har även tagit gjort intrång i tyska fascistpartiet, NPD:s medlemsregister och släppt det till allmänheten. Detsamma gjorde man även mot Islamska Staten efter de senaste Parisattackerna.

Då Anonymous inledde ett krig mot Islamska Staten tog det inte lång tid förrän terrorväldets propagandakanaler började försvinna från nätet. En dryg vecka senare hade tusentals kanaler försvunnit från nätet och ett stort antal salafistiska islamister hängdes ut.

Superkapitalister och högerkonservativa
Fox ägs av den skandalomsusade kapitalisten och mediemagnaten Rupert Murdoch. Utåt försöker kanalen titulera sig som ett alternativ till traditionell media. Den politiska styrningen i kanalen har hittills gjort att Fox har positionerat sig långt till höger. De senaste åren har högerpropagandan och metapolitiken varit så pass omfattande att republikanska politiker anser att TV-kanalen numera sätter den politiska agendan inom Republikanerna.

Se de högerkonservativas bisarra försvar av HIV-profitören

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

 

Fortsätt läsa
Annons