Kontakta oss

NOTISER

ISIS-anhängare attackerade kurdisk demonstration i Malmö

Publicerat

den

IS
MALMÖ För ungefär två timme sedan avslutades en demonstration till stöd för kurderna som strider mot terroristerna i Islamska staten. Kurder och olika vänstergrupper i Malmö höll en demonstration för de socialistiska ungdomarna som dödades och skadades i Suruc,Turkiet. En kraftig bomb skadade ett hundratal och dödade ett 30-tal som Aktuellt Fokus tidigare rapporterat om. De socialistiska ungdomarna höll ett möte om att bygga upp den kurdiska Kobane som härjat av Islamska statens terror.

När demonstrationen i Malmö kom till sitt slut dyker det upp några män som ställer sig och skriker mot demonstrationen och försöker starta bråk. De presenterade sig som ISIS-anhängare. En av demonstranterna som var på plats skriver på microbloggen Twitter: ”några män kom fram och sa att kurderna är ”kafr” & att isis gör rätt som ”rensar” oss etc. Blir ju bråk fram tills polisen kommer

Uppdatering 19:55
När Aktuellt Fokus kontaktar polisen klockan 19.55 har ingen händelserapport eller anteckning gjorts av polismyndigheten i Malmö om händelsen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se