Kontakta oss

INRIKES

Jimmie Åkesson ställs mot väggen efter nöjesslakten av vilda lejon och giraffer

Publicerat

den

HÖGERN| Aktuellt Fokus uppmärksammade igår hur Dr. Jose Calos Depre från International Animal Rescue Foundation Africa förgäves försökt få svar från Sverigedemokraterna angående Nybropolitikern Angelo Vukasovic. Aktuellt Fokus har tagit del av ett öppet brev från Dr. Depre till SDs partiledare Jimmie Åkesson.

Aktuellt Fokus har tagit del av ett öppet brev från Dr. Depre till SDs partiledare Jimmie Åkesson.
Depre listar exakt hur många djur Vukasovic dödade under sin månadslånga vistelse i Sydafrika i mars i år.
Vukasovic reste tillsammans med en annan Nybrobo, med Sunguti African Big Game Hunting Safaris, som har en prislista per dödat djur.

Depre har räknat ut att SD-politikern, betalade över 100.000 euro bara i jaktomkostnader under sin fyraveckors jaktturné i Sydafrika och Zimbabwe.

Lista på Vukasovic och hans partners byten och prislista (cirkapris).

3 x Lejon ($13,000USD) Räknat på lägstapris ej högsta som är $30,000USD.
1 x Giraff ($3,500USD).
3 x Elandantilop ($3,000USD).
1 x Zebra ($1,500USD).
1 x Flodhäst ($8,000USD).
1 x Elefant (40,000USD).
1 x Strimmig gnu ($1,500USD).
2 x Kudu antilop ($2,500USD).
1 x Busksvin ($450USD).

Dr. Depre understryker att även om jakt kan vara lagligt så tycker han att det rimmar illa med den miljö- och djurskyddspolitik som SD säger sig stå för.

Att samtidigt som man fördömer Halal-slakt så säger ingen i partitoppen ett enda kritiskt ord mot Angelo Vukasovic jaktkort som han frikostigt delat på sin Facebooksida. Dr. Depre skriver att de djur som slaktas i nöjessyfte är på väg att närma sig utrotning. Detta på grund av det sanslösa nöjesdödandet. Jose Calos Depre understryker även att det är Sydafrikas djurstam, inte Sveriges som hotas.

Läs Dr. Depres öppna brev här:
https://www.facebook.com/notes/international-animal-rescue-foundation-world-action-south-africa/sverigedemokraterna-open-letter/1073125126100724

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se