Kontakta oss

INRIKES

Johan Forssell vägrar fördöma skolattacken i Malmö

Publicerat

den

INRIKES Alla andra partier har uttalat sig efter skolattacken i Malmö. Nu riktas hård kritik mot Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell. Har inte gjort ett enda uttalande efter attacken där två lärare mördades.

Den 18-åriga dubbelmördaren Fabian Cederholm erkänner skolattacken i Malmö. Det uppger 18-åringens advokat till lokala medier.

Flera kondoleanser

Efter morden har flera politiska röster från höger till vänster kommenterat händelsen.

”Fruktansvärt. Mina tankar går till kvinnornas familj och anhöriga. Samhället måste se allvaret och systematin i att ensamagerande unga män har kapacitet till dödliga våld. Inga fler skolattacker får ske”, skrev Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker.

”Svårt att ta in det fruktansvärda dådet på Malmö latinskola. Sån ohygglig tragedi. Tankarna är hos anhöriga, kollegor och elever”, skrev Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling.

”Fruktansvärt dåd på Malmö Latin. Två kvinnor i 50-årsåldern mördade. En avgrundsdjup sorg för familj och vänner. En skräck som inte går att föreställa sig för elever och lärare på skolan.”, skrev Kristdemokraternas rättspolitiska talesperson Andreas Carlsson.

”Det är för tidigt att dra några slutsatser om vad som föranledde gårdagens skolattack eller vad som kunnat göras för att förebygga den. Generellt behöver vi stärka arbete mot psykisk ohälsa, bli bättre på att uppmärksamma tidiga varningstecken och förbättra säkerheten på skolor.”, skriver Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Tobias Andersson.

Inte ett ord från Moderaterna…

Även Centerpartiet, Liberalerna och Socialdemokraterna har gjort uttalanden. Men från Moderaternas sida har det varit knäpptyst. Moderaternas rättspolitiska Johan Forssell har hittills inte gjort ett enda uttalande om händelsen. Efter skolattacken har han istället gått ut och försvarat gruvkapitalister och angripit klimataktivisten Greta Thunberg.

Johan Forssell har gjort sig känd för att vara snabb med att uppmärksamma och försöka vinna politiska poäng på stök och oroligheter i svenska förorter. Nu undrar många människor varför han har varit tyst om skolattacken i Malmö.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se