INRIKES

Jokkmokkborna har fått nog av Vattenfalls utsugarfasoner

vattenfall
JOKKMOKK| Ett kontor i Jokkmokk som tillhör Vattenfall planeras flytta vilket innebär att runt 40 jobb försvinner. Samtidigt får cheferna en fet bonusutdelning på totalt 300 miljoner kronor.

Energijätten Vattenfall har utlyst att man ska flytta sitt kontor i Jokkmokk, uppger Norrländska Socialdemokraten. Beslutet kommer i samma veva som cheferna delar ut bonus till sig själva på totalt 300 miljoner kronor. SEKOs representanter har kritiserat beslutet som kommer att skaka bygden rejält.

Vattenfall var senast i blåsväder då den kritiserade Nuonaffären 2009 uppdagade sig. Det kom att kallas Sverige sämsta affär genom tiderna och dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt valde att lägga skulden på Maud Olofsson. Offentliggjorda interna dokument visade senare att Reinfeldt själv godkänt affären men han slapp ändå undan kritik.

Tidigare i veckan startades ett initiativ på facebook vid namn Jokkmokkupproret som för närvarande har över 3000 medlemmar. Gruppen består av arga och kritiska röster till nedläggningen av Vattenfalls kontor. Många ser det som ett dråpslag för kommunen och att det kommer leda till att fler flyttar därifrån. “Nu är det nog med utsugning av vårt Jokkmokk” står det i beskrivningen av facebookgruppen.

Enligt Norrländska Socialdemokraten ska runt 2000 arbetstillfällen vara hotade när Vattenfall ser över sin verksamhet. Det gäller främst den administrativa avdelningen men att detta sker i samband med miljonbonusar till cheferna är skandalöst.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. peter

    2016-08-06 den 09:54

    Folket röstade fram M två gånger och fick givetvis fri egenmäktig företagsamhet ( smutsig rå-kapitalism ) och efterträddes av en historiskt svag svetsare som inte klarar att ändra på något alls till det bättre , Löfven är inte ens en skugga av det folk hoppades på när de gick till val -14 !
    Med tanke på alla löften han brutit och annat han vägra ändra så betyder det bara att Löfven är en copycat till Ruinfeldt !?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp