Kontakta oss

INRIKES

Judehatande kändisrektor får sparken av Moderaterna och GP

Publicerat

den

Faksimil Svenska Afghanistankommittén

INRIKES Timmarna efter DN:s avslöjande om Hamid Zafars dubbelliv på nätet där han skrivit judehatiska och homofoba kommentarer har han fått sparken från två uppdrag. Först meddelade Moderaterna att partiet utesluter honom från Moderaternas integrationkommission. Kort därefter meddelade högerliberala GP att tidningen bryter med honom.

Som anledning till att Hamid Zafar får sparken av Moderaterna uppger Moderaterna att antisemitiska och homofoba åsikter är oförenliga med Moderaternas värderingar.

– Hamid Zafar får lämna Moderaternas integrationskommission. Detta på grund av de uppgifter som har framkommit i media om att han framfört antisemitiska och homofoba åsikter via anonyma konton i sociala medier. Uppgifterna var helt nya för oss, vi tog del av dem för första gången i media idag. Åsikterna är oförenliga med Moderaternas värderingar, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i en kommentar till SVT.

En stund senare meddelade även högerliberala Göteborgs-Posten, där Hamid Zafar skrivit kolumner, att tidningen bryter med honom.

På Twitter uppger politiska redaktören Adam Cwejman att GP inte vill ha något samröre med de åsikter Zafar skrivit på nätet.

“Åsikterna som han framfört under pseudonym är inget som vi vill ha något samröre med.” skriver Cwejman på Twitter.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se