Kontakta oss

INRIKES

KD vill fortfarande bygga svenska fängelser i Afghanistan

Publicerat

den

Foto: Per Pettersson

INRIKES   Ebba Busch framhöll Afghanistan som ett bra exempel. Partiet har inte ändrat sin inställning till frågan trots att landet nu ockuperas av den islamistiska terrorrörelsen Talibanerna.

Det var i september i fjol som Kristdemokraterna gick ut med att partiet vill använda biståndspengar för bygga svenska fängelser utomlands. Kristdemokraterna har uppgett att Afghanistan är ett av de länder som partiet vill bygga fängelser i. Enligt KD-ledaren Ebba Busch handlar förslaget om att bygga ”vettiga” fängelser”.

– Det kommer självklart inte kunna vara fullgod svensk standard. Men det här skulle kunna göra att vi kan, med hjälp utav de här medlen, säkerställa en god fångvård, och då använda pengarna till att göra det möjligt att bygga vettiga fängelser.

Inte dragit tillbaka förslaget

Om Sverige skulle bygga fängelser i Afghanistan skulle det kräva svenskt samarbete med talibanerna. Men det tycks inte avskräcka Ebba Busch. Trots att den islamistiska terrorrörelsen har tagit över makten i Afghanistan har Kristdemokraterna inte ändrat sig om fängelseplanerna. Inga nya dokument har publicerats på Kristdemokraternas hemsida. Ej heller har partiet rättspolitiska talesperson Andreas Carlsson aviserat att partiet har ändrat sig om Afghanistan. Enligt Kristdemokraternas presstjänst har partiet inte dragit tillbaka det tidigare förslaget.
Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se