Kontakta oss

INRIKES

KD:s sjukvårdspolitik: Coronasmittad vårdpersonal uppmanas jobba med patienter

Publicerat

den

STOCKHOLM Sedan en tid tillbaka försöker Kristdemokraterna framställa sig som ett parti som tar vården på allvar. Men i region Stockholm där Kristdemokraterna styr över sjukvården med Moderaterna, Centerpartiet och Liberalerna håller hela vårdapparaten på att falla samman. Nu uppmanas coronasmittad vårdpersonal på Karolinska universitetssjukhuset att fortsätta jobba med patienter.

Vårdpersonal som bär på coronasmittan uppmanas att fortsätta gå till jobbet på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Det rapporterar bland annat Dagens Juridik som har tagit del av ett informationsbrev som har skickats ut 15 000 vårdarbetare på Karolinska sjukhuset i Solna och Huddinge.

”Om en medarbetare testas positivt för covid-19 ska den personen ha en dialog med sin chef, det är sedan upp till chefen att göra en bedömning utifrån vilka arbetsuppgifter den smittade har – man ska till exempel inte jobba med immunkänsliga patienter om man testas positivt utan då kan man jobba med andra arbetsuppgifter i stället.”, står det i det interna brevet.

Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus har stora delar av de anställda protesterat mot uppmaningarna. Än så länge har Kristdemokraterna och övriga högerpartier valt att inte kommentera nyheten ifråga. Ingen av Kristdemokraternas sjukvårdspolitiker har valt att fördöma det hela.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se