Kontakta oss

INRIKES

Kommunistiska Partiet hånar NMR:s storsatsning

Publicerat

den

LUDVIKA I torsdags gick nazistiska NMR ut och beskrev sig som starka i Fredriksberg utanför Ludvika. Nu när den preliminära rösträkningen är klar hånas nazisterna av Kommunistiska Partiet som gjorde ett av sina bästa val på länge.

I en livesändning från K:s Facebooksida hånade K-kandidaten Karl-Gustav ”bankslaktaren” Nilsson NMR:s storsatsning på hans hemby Fredriksberg. Enligt den preliminära rösträkningen har NMR-nazisterna bara fått två röster i hela Fredriksberg. Det gick däremot mycket bättre för Kommunistiska Partiet. K mer än fördubblade sina röster från 2014 och gick från 50 till 124 röster. Vilket gör Kommunistiska Partiet till näststörsta parti i valkretsen.

På NMR:s hemsida har nazisterna tidigare beskrivit sig som starka i Fredriksberg. Så sent som i torsdags skrev NMR en notis där de beklagade sig över att Sveriges Radio beskrivit NMR som svaga i Ludvika kommun.

”Under torsdagsmorgonen sändes ett inslag om Nordiska motståndsrörelsens valkamp i Ludvika kommun i P1 Morgon. Bland annat har man besökts byn Fredriksberg, där Motståndsrörelsen har tillstånd att opinionsbilda med ett så kallade kaffebord utanför den lokala Coop-butiken. Trots organisationens starka ställning i lokalsamhället så intervjuas endast politiska motståndare i inslaget.” skrev NMR för fyra dagar sedan.

– Nu har vi det svart på vitt så här starka är NMR i Fredriksberg, säger Karl-Gustaf Nilsson i livesändningen på Kommunistiska Partiets Facebooksida.

Se inslaget nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se