Kontakta oss

INRIKES

Polisen anmäler antirasistiska clowner – inga NMR-nazister gripna för Hets mot folkgrupp

Publicerat

den

LUDVIKA Idag hjälpte polisen den nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen att genomföra provokationer på 1 maj. Samtidigt låter polisen meddela att de har upprättat en anmälan mot antirasistiska clowner för att dessa demonstrerade mot nazismen.

Ungefär samtidigt som finska staten förbjöd den nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) från att verka i landet, har svenska polismyndigheten haft fullt upp med att hjälpa NMR genomföra provokationer mot arbetarrörelsen under 1 maj. NMR har hållit två demonstrationer i Ludvika och Boden.

I Ludvika medger polisen att de inte gripit en enda nazist gripits för hets mot folkgrupp. Däremot har de anmält arrangören bakom clowner mot nazism.

– Det stämmer att vi har upprättat en anmälan gällande brott mot ordningslagen – Man har genomfört en icke tillståndsgiven demonstration, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

Polisen har ingen information om hur många clowner som demonstrerat mot nazisterna idag. Enligt Christina Hallin riktas polisens misstankar mot arrangören av clowner mot nazism och inte deltagarna i motdemonstrationen.

Har ni gripit några nazister för hets mot folkgrupp idag?

– Nej det har vi inte gjort, vi har inte gjort några gripanden. Vi har avlägsnat två personer från ett område.

Var det NMR-demonstranter som avlägsnades?

– Nej det var det inte utan det var andra.

Det var antirasister?

– Ja om det var antirasister eller vad dom har tillhört för gruppering har jag inte fått någon information om men det var ju inte några från NMR, säger Christina Hallin till Aktuellt Fokus.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se