Kontakta oss

INRIKES

Kristersson: Sverige har en majoritetsregering

Publicerat

den

Foto: Frankie Fouganthin

INRIKES Statsminister Ulf Kristersson kan inte särskilja en majoritetsregering från en minoritetsregering. Det säger han i en färsk intervju med Dagens Nyheter.

Det är i en ny intervju med Dagens Nyheter som statsminister Ulf Kristersson gör det pinsamt klart att han inte förstår skillnaden mellan en majoritets- och minoritetsregering. I intervjun går han till och med så långt att han påstår att Sverige har en majoritetsregering för första gången på tolv år.

– När jag träffar regeringscheferna är alla respektfulla för att varje regering som tillträder måste ha tolerans eller majoritet i sina parlament. Vad vi har lyckats med är att för första gången på tolv år få en majoritetsregering på plats. Jag skäms inte en millimeter för det, säger Ulf Kristersson till DN.

I förra höstens riksdagsval fick regeringspartierna bara omkring 29 procent, vilket är mindre än vad Socialdemokraterna fick. Eftersom Sverigedemokraterna inte sitter i regeringen undrar många människor hur Ulf Kristersson resonerar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se