Kontakta oss

INRIKES

Kritikstorm mot Morgan Johansson: ”Hur f-n tänker du?”

Publicerat

den

Morgan Johansson - Ninni Andersson/Regeringskansliet


INRIKES Morgan Johansson kallade vänsteraktionen för yttrandefriheten ”oacceptabelt”. Möttes av en kritikstorm.

I en aktion för yttrandefriheten och emot S-regeringens Turkietavtal ställde de tre vänsterpartisterna Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow och Lorena Delgado Varas sig mitt i Almedalen och höll upp flaggor för de kurdiska organisationerna PKK, YPG och YPJ mitt. Något som fick justitie- och inrikesminister Morgan Johansson att gå i taket. I ett Twitterinlägg kallar Morgan Johansson flaggaktionen för ”oacceptabelt” och hänvisade till en nästan 40-år gammal lagstiftning som har ifrågasatts av EU-domstolen och Nationellt centrum för terrorhotbedömning.

”Det här är helt oacceptabelt. PKK terrorstämplades redan 1984, av Olof Palmes regering. Och det på goda grunder. PKK har många oskyldiga människoliv på sitt samvete. Vänsterpartiets ledning bör omedelbart ta avstånd från aktionen”.

Morgan Johanssons uttalande möttes direkt av en massiv kritikstorm, inte bara från vänster utan även från de egna leden. En som riktar svidande kritik mot Johan är SSU-toppen Erik Solfors, ordförande för SSU Växjö. ”Är ju lite magstarkt att samtidigt då vilja samarbeta med Turkiet som har folkmord, etnisk rensning, krigsbrott, invasion och ockupation av grannland samt inskränkande av demokratiska fri- och rättigheter på sitt CV bara under de senaste 50 åren…”, skriver SSU ordföranden till S-ministern.

En av de första som kritiserade Johansson var förra V-ledaren Jonas Sjöstedt. ”PKK borde tas bort från terrorlistan. Det är pinsamt att se er krypa för Erdoğan.”, skriver Jonas Sjöstedt till Morgan Johansson.

Historikern och författaren Mats Deland riktade också hård kritik mot Johansson. ”Snälla Morgan, svensk yttrandefrihet gäller. Gå du och vifta med flaggor från era nya kompisar Grå vargarna.”, skriver Deland.

De enda som verkar hålla med Morgan Johansson är borgare och högerextremister. Här nedan är några andra kritiska röster.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se